Bloggnorge.com // Alt for tidlig
Start blogg

Alt for tidlig

Vårt liv med den rosa elefanten

Fra meg som pårørende

Etter at min kjære fikk diagnose, uhelbredelig kreft, hoper tankene seg opp.

Har du sett på en champagne kork som står i press? Slik føles tankene å være, konstant under press.

elefant1

 

Jeg har lest ALT fra nasjonale strategiplaner for individuelle planer, til spesifisert til kreft behandlingen til denne kreftformen. Jeg har lest sikkert nær 100 ulike forsknings rapporter, fra alle ender av vår lille klode, akkurat nå føles vår verden så liten. Sykdommen til min kjære ser ut til å være og forbli uhelbredelig. Ord kan ikke beskrive den sorg som står fast i mitt hjerte og den bønn jeg bærer for hans barn at noen skal finne en kur mens han ennå er sterk. Hans energi, livsglede og livsmot gir meg enorm kraft. Håper at den også kan treffe noen der ute.

Å være ung, eller uansett…. Å være pårørende til en kreftsyk er utrolig sterkt, og ubeskrivelig tungt. Jeg har bølgedaler, dager hvor elefanten sitter på brystet mitt og dager hvor den bare dingler etter meg i butikken. Selv når jeg prøver å hvile eller sove står den rosa elefanten med en hammer i øret mitt og dundrer på. Den vil ikke gi fred.

Til andre pårørende der ute, vil jeg gi et råd; ikke vær redd for å be om hjelp. Jeg gikk via fastlegen og ble raskt henvist til samtalepartner i spesialisthelsetjenesten, til (DPS)Distrikt Psykiatrisk Sykehus, anbefaler alle å prøve,. Man kan også ta kontakt med ansvarlig lege for pasient som kan henvise til psykolog som har tilknytning til kreftomsorgen. Jeg er nå henvist dit, men vet ennå ikke hvordan det blir.

Uansett, hensikten min er her å formidle at trenger du noen å snakke med så kan det være veldig godt å snakke med noen, venner og familie er ofte følelsesmessig involverte på en annen måte enn kanskje det man trenger selv. Både barn og voksne kan komme til å trenge noen utenfra å snakke med om sorgen og de vanskelige tankene.

 

 

 

 

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.